Carian  
 
 
 
     
 
Kemudahan
Bahagian
Daerah
Pautan JPS
Maklumat Hujan & Paras Air
Sumber Rujukan
Arkib
 
 
 
Sg Bidor Stream
Teluk Intan Leaning Tower
Bagan Datoh Jetty
Teluk Intan Leaning Tower at Night
DID Office at 3rd Floor
Old Headwork of Sungai Manik
Rainfall Station at Changkat Jong
 
Buletin
 
 

MESYUARAT AGONG KASEH

 

Selasa, 26 Mei 2015 10:16:40 AM

Pada 29 April 2015 yang lalu , Kelab Sukan dan Kebajikan JPS Hilir Perak ( KASEH ) telah mengadakan mesyuarat agong tahunan Ke-45. Ia telah diadakan di Balora Al-Khauthar Jalan Laksamana , Teluk Intan dan telah dirasmikan oleh Puan Marenawati Binti Abd.Malek selaku Yang Di Pertua merangkap Jurutera Daerah Jabatan Pengairan dan Saliran Hilir Perak.

Dalam ucapannya Puan Marenawati menyeru supaya ahli-ahli melibatkan diri secara aktif dalam setiap aktiviti yang dianjurkan seterusnya mencapai kecemerlangan dalam setiap kejohanan atau program yang disertai.

Pada majlis itu juga , beberapa insentif telah disampaikan kepada ahli seperti insentif pendidikan , faedah hospital , perkahwinan dan sebagainya. Sumbangan kepada ahli yang terlibat bencana banjir dan ribut baru-baru ini turut disampaikan , sesi mesyuarat diakhiri dengan cabutan bertuah.

 

PROGRAM " TEAM BUILDING " JPS HILIR PERAK

 

Jumaat, 22 Mei 2015 10:11:51 AM

JPS Hilir Perak telah menganjurkan Program Team Building untuk kakitangan pentadbiran dan teknikal pada 21 hingga 23 April 2015 yang lalu , seramai 41 orang telah terlibat di dalam program tersebut yang diadakan di Pangkor Bay View Beach Resort.

Objektif program adalah untuk menyemai rasa cintakan jabatan dan pada masa yang sama komited untuk melaksanakan tanggungjawab yang diamanahkan dengan ikhlas , tekun dan jujur.

Program Team Building JPS Hilir Perak telah dirasmikan oleh Puan Marenawati Binti Abd.Malek selaku Jurutera Daerah Jabatan Pengairan Dan Saliran Daerah Hilir Perak.

Antara pengisian program ialah slot ceramah motivasi , jungle tracking , snorkeling dan lain-lain. Adalah diharapkan program ini mencapai matlamatnya dan diadakan pada masa akan datang.

 

FAMILY DAY " KASEH " 2015

 

Rabu, 20 Mei 2015 4:25:44 PM

Kelab Sukan dan Kebajikan JPS Hilir Perak ( KASEH ) telah menganjurkan hari kelurga JPS Hilir Perak pada 7 Mac 2015 yang lalu. Program yang dinamakan " Family Day KASEH 2015 " itu telah berlangsung dengan meriahnya di Dataran Pinggiran Sungai Bidor bermula seawal jam 8 pagi.

Objektif penganjuran Family Day KASEH ini antara lain ialah untuk mengeratkan silaturahim dan pada masa yang sama memupuk sikap tolong-menolong dan berkerjasama di kalangan kakitangan.

Perasmian telah disempurnakan oleh Y.Bhg. Puan Marenawati Binti Abd.Malek selaku Jurutera Daerah Jabatan Pengairan Dan Saliran Hilir Perak merangkap Yang Di Pertua KASEH. Gimik perasmian iaitu bowling buah kelapa nyata menarik perhatian hadirin , turut hadir ialah mantan Jurutera Daerah iaitu Encik Mohd Azmin Bin Hussin dan Encik Zulkarnain Bin Abd. Aziz serta Jurutera Daerah Manjung Tuan Haji Rosli Bin Rashid.

Pelbagai aktiviti menarik disusun sepanjang program berlangsung. Antaranya pertandingan mewarna , teh tarik , sukaneka , karoke , cabutan bertuah dan sebagainya. Tidak ketinggalan antiviti sampingan seperti belon gergasi , soopa-doopa dan menaiki bot yang didatangkan khas untuk memeriahkan lagi hari kelurga tersebut.

Adalah diharapkan program ini akan menjadi satu kenangan manis yang akan terpahat di dalam sanubari kakitangan JPS Hilir Perak.

1 2 
Halaman 1 dari 2
 
Info Terkini

Penambahan Perkhidmatan
JPS Careline

 Talian JPS Careline dengan fungsi utamanya mengendalikan aduan awam, kini telah memperluaskan perkhidmatannya dengan menyediakan maklumat berkenaan :

  1. Paras Air Sungai-sungai Utama
  2. Iklan Tender
  3. Penender Berjaya
  4. Kalendar Peristiwa
  5. Direktori
Kalendar
Bancian
Apakah penilaian anda tentang laman web ini?
Bagus
Sederhana
Kurang
 
Statistik Pelawat
Hari ini 40
Semalam 91
Minggu ini 160
Minggu lepas 380
Bulan ini 1225
Bulan lepas 1292
Jumlah 52972
 
     
 
logo JPS

Jabatan Pengairan dan Saliran Daerah Hilir Perak
Blok B, Bangunan Negeri, Jalan Changkat Jong, 36000 Teluk Intan, Perak Darul Ridzuan, Malaysia
Tel: 605-6221033 / 723   Faks:605-6226040 
Email: hilirperak@jpsperak.gov.my

Sesuai dipaparkan menggunakan Internet Explorer 8.0
ke atas dengan resolusi 1024 x 768

Kemaskini Terakhir : Selasa, 26 Mei 2015
Ezyweb Content Management System